Forgalomirányítás- és utastájékoztatás-fejlesztés projekt a Dél-Alföldi Régió Volán társaságainál

Tesztelés szakaszába érkezett a Dél-Alföldi Régióban működő Bács, Körös, Kunság és Tisza Volánoknál a Forgalomirányító és utastájékoztató rendszer kivitelezése, amelyet a Delta Systems Kft. végez.

A projekt olyan komplex rendszert vezet be, amely a helyközi-távolsági járatokon és buszállomásokon biztosítja a forgalomirányítási és utastájékoztatási funkciók működését.
Az 550 db autóbuszt műhold alapú helymeghatározással követő rendszer képes rögzíteni a buszok mozgását és a működését (sebességét, az ajtók nyitottsági állapotát). Mobiltelefonos adatkapcsolaton keresztül juttatja el az információkat a központba, illetve onnét kapja a diszpécserek utasításait. A rendszer automatikusan vezérli az utastájékoztató eszközöket, ahol a késés információk is megjelennek.
A Delta szakemberei új utastájékoztató monitorokat és interaktív információs terminálokat telepítettek a három megye több autóbusz-állomására. A bővítették az útirányt megjelenítő elektronikus kijelzővel rendelkező autóbuszok számát is.
A közlekedési információk interneten és mobiltelefonon is elérhetők lesznek, lehetővé téve a buszmegállóba való indulás előtti tájékozódást a várt busz érkezéséről.