Konszolidáció

A hatékonyság minden vállalkozás és intézmény alapkövetelménye. Az alkalmazottak hatékony munkavégzése, a gyártás hatékonysága, a rendelkezésre álló tőke hatékony használata mind a siker meghatározói. Az informatikai infrastruktúra is ilyen erőforrás, időről időre konszolidálható, működése hatékonyabbá, fenntartása racionálisabbá tehető.

Vannak olyan területek, ahol a konszolidáció, vagy hatékonyság nehezen mérhető és rengeteg szubjektív, kizárólag a vállalkozáson belüli eleme van.
Az informatikai konszolidáció alatt jellemzően kevesebb eszköz alkalmazását, az erőforrások hatékonyabb kihasználását értjük, s ezek során történő megtakarítások elég jól prognosztizálhatóak, számszerűsíthetőek. Mivel jellemzően egy konszolidáció modernizációval is együtt jár, ezért kimondhatjuk, hogy a kisebb költséghányadért jobb technológia is a kezünkbe kerül.

Egy nagyobb léptékű informatikai konszolidáció a központi infrastruktúra területek legtöbbjét érinti, de legalábbis nagy hatással van rá. Például egy kiszolgáló konszolidáció nem csak a szerverfarmunkat érinti, hanem egyértelműen pozitív hatással van a használandó szoftverlicencekre, vagy a géptermünk hűtési kapacitására. Egy hálózati konszolidáció az egyébként nyilvánvaló menedzselhetőségi és átláthatósági előnyökön túl lehetőséget biztosít a biztonságtechnológiai átvilágításra is.

A konszolidáció általános és legfőbb mérhető és várható eredményei:

  • Átláthatóbb és könnyebben menedzselhető infrastruktúra
  • Napi üzemeltetési feladatok ellátásához szükséges emberi erőforrás csökkenése
  • Kisebb fizikai helyfoglalás
  • Kisebb áramfelvétel és hűtési szükséglet

A konszolidáció, kiemelten akkor, ha kiszolgálók konszolidálásáról van szó jellemzően összeforrt valamilyen virtualizációs technológia bevezetésével, fejlesztésével. Ezen technológia mentén lehetőségeink és a várható haszon tovább nő. A konszolidáció egy rugalmas, alkalmazkodó informatikának azonban csak az első és visszatérő eleme.

Cégünk és annak szakemberei az elmúlt években jelentős mennyiségű tapasztalatot gyűjtöttek különféle konszolidációs projektekben, Ezek eredményeképpen ügyfeleink legnagyobb megelégedésére olyan infrastruktúrakörnyezetet építettünk, mely nagyobb hatékonysággal szolgálja vállalatuk érdekeit.